random image

Sanglier op kar

Bouwen

Submitted by root on Fri, 05/22/2009 - 12:38
De laatste generatie

Op een dag kreeg ik van mijn buurvrouw het boek De laatste generatie. Dat boek gaat in het kort over de verschillende wetenschappelijke onderzoeksresultaten van wetenschappers die kijken naar de gesteldheid van de aarde. Het gaat over de Noordpool, maar ook over de woestijnen. Over de uitbarstingen van zonne energie en over schuivende tectonische platen. Over industrie en hoe olie ontstaat en waar je het kan vinden.

Het is een boek dat lekker weg leest en zet je gelijk aan het denken over de huidige millieu problemen. Dat zijn grote problemen, maar zoals met elk groot probleem kan je een oplossing vinden door stukje voor stukje met een oplossing te komen. Je moet dus zelf ook iets doen.

En dat is voor mij de inspiratie om te doen wat ik het beste kan: bouwen.

Ik ben van voornemen om energie neutraal huisn te gaan bouwen met een frisse kijk op de manier en de materialen die daar bij komen kijken. Dat is mijn kleine bijdrage om aan een 'beter millieu' te werken. Een beter millieu bestaat niet want het is wat het is, maar er zijn wel zaken waar ik en de rest van de mensheid volgens mij anders tegenaan kan kijken dan tot dusver gebeurt.

Een nieuwe religie? Nee. Gewoon ouderwets gezond verstand en een vleugje optimisme.