random image

Geodetisch dak van pvc pijp

Adder Zonder Gras, Dogtroep opent et AZG

Submitted by root on Tue, 06/01/1999 - 19:07

technical drawing

De opening van het Academisch Ziekenhuis Groningen. De toegansweg en de enormen glaze entreehal vormen ons toneel. Opnieuw stort ik me op de bouwtekeningen; binnen en buiten zijn nu het grote contrast en vragen om een ''verbinding''. Voor de acteur Wieger Woudsma maak ik een uitschuifbare arm van 25 meter lang. De arm hangt in de centrale hal en schuift door de glaswand heen naar buiten. Voor maximaal effect breekt Wieger door een glaze ruit van 1,5 bij 2 meter, en hangend aan de arm schuift hij naar buiten naar het publiek toe.

Om aan het einde van voorstelling de hele voorgevel te laten verdwijnen maak ik samen met Rafal Klopotowski een inflatable van landbouwplastic. De zak wordt met een enorme blower opgeblazen en loopt leeg door een rits aan de bovenkant van klittenband.

Techniek

In overleg met Flashlight wordt er een berekening gemaakt over de lengte en positie van een truss dat in de hal gehangen wordt. Ik ontwikkel een mechaniek dat op hetzelfde moment dat de arm naar voren schuift, een tuit breekt en met veel geweld naar buiten valt.', 'technical drawingDe opening van het Academisch Ziekenhuis Groningen. De toegansweg en de enormen glaze entreehal vormen ons toneel. Opnieuw stort ik me op de bouwtekeningen; binnen en buiten zijn nu het grote contrast en vragen om een ''verbinding''. Voor de acteur Wieger Woudsma maak ik een uitschuifbare arm van 25 meter lang. De arm hangt in de centrale hal en schuift door de glaswand heen naar buiten. Voor maximaal effect breekt Wieger door een glaze ruit van 1,5 bij 2 meter, en hangend aan de arm schuift hij naar buiten naar het publiek toe.